Venster sluiten

Het ingrediënt

Sacharose bestaat uit twee enkelvoudige suikers: glucose en fructose. Sacharose is te terug te vinden in fruit en groene groenten, maar de voornaamste bronnen zijn suikerbiet en suikerriet.

De processen om er suiker uit te winnen zijn eenvoudig en verschillen weinig van elkaar. De suikerbieten worden in stukken gesneden en in warm water gedompeld, terwijl de rietstengels worden geplet met molenstenen. Dat levert een mierzoet sap of vocht op dat wordt gefilterd en gezuiverd. Door opwarming verdampt het water en ontstaan in de siroop kleine, zwevende kristallen die zich tijdens het koelproces vermeerderen en uitzetten. In de centrifuge worden de kristallen van de siroop gescheiden, en zodra ze volledig droog zijn, zien ze eruit als de suiker die we kennen. De sacharose die we zo verkrijgen, is 99,7% zuiver.

In de natuur komen ook andere suikersoorten voor die vandaag in onze voeding worden gebruikt voor hun zoetende werking of andere specifieke kenmerken. Het gaat onder meer om fructose, dat we vooral terugvinden in rijpe vruchten en honing, lactose, dat in melk en afgeleide melkproducten zit, en dextrose, een bijzondere vorm van glucose die we eveneens in rijpe vruchten terugvinden.

Kwaliteit en selectie bij Kinder

Kinder gebruikt in al haar recepten sacharose, terwijl de andere suikersoorten dienen om bepaalde bereidingen een apart accent te geven, zoals dextrose in Kinder Pingui of glucosestroop in Kinder Schoko-Bons. Glucose-fructosestroop gebruiken we in kleine hoeveelheden om het biscuitgebak van Kinder Pingui smeuïger te maken.

En aan de Kinder Delice voegen we een beetje geconcentreerd peersap toe om de natuurlijke zoete smaak van het fruit te benadrukken.

Omdat sacharose zo belangrijk is, zijn de selectiecriteria voor deze grondstof uitzonderlijk streng. Kinder koopt enkel suiker aan bij Europese en Amerikaanse producenten die werken met suikerbieten zonder ggo's. Om altijd zeker te zijn van een uitstekend product kopen wij onze rietsuiker in verschillende geografische gebieden, en alleen in landen buiten Europa: Azië, Amerika, Afrika, Australië, waar zich de beste suikerrietplantages bevinden.

Kinder en Ferrero hechten bijzonder veel belang aan de arbeidsvoorwaarden van de suikerproducenten en de bescherming van het lokale milieu. Alle leveranciers van Kinder die suikerbieten verwerken, zijn aangesloten bij het CEFS (Comité Européen des Fabricants de Sucre – Europees comité van suikerfabrikanten), een organisatie die hun rechten verdedigt en het milieu waarin ze werken beschermt. Bovendien is Kinder samen met Ferrero lid van BONSUCRO, en vereniging die de economische, sociale en ecologische omstandigheden wil verbeteren in de hele toeleveringsketen van suikerriet.

Wist je dit al?

Elk recept heeft zijn eigen suikersoort: witte suiker zorgt ervoor dat koekjes krokant en kruimelig blijven, terwijl rietsuiker ze net zachter maakt. Rietsuiker is beter geschikt voor zacht gebak: omdat deze suiker meer water absorbeert, bewaart het gebak beter en blijft het smeuïger.

Onze ingrediënten

De beschreven kenmerken betreffen de ingrediënten op zich. In het eindproduct kunnen de eigenschappen variëren afhankelijk van het recept, de dosering en het productieprocedé.

Beste ouders,

Wij hebben deze site gecreëerd zodat Kinder dichter zou staan bij u en uw gezin. Om u gerust te stellen hebben wij ervoor gezorgd dat uw kinderen enkel toegang krijgen tot deze pagina's met uw goedkeuring.

Dit is de reden waarom u gevraagd wordt uw geboortedatum in te voeren.

Wij gebruiken cookies om het surfen te verbeteren, analyseren of personaliseren. Door verder te surfen op deze website, aanvaardt u onze cookies. Indien u deze niet wenst te aanvaarden, dient u uw instellingen aan te passen of deze site te sluiten. Gelieve ons cookie beleid te raadplegen voor meer informatie.

Om deze site te bezoeken moet u 12 jaar of ouder zijn of de toestemming van een ouder hebben gekregen.

Voer een geldige geboortedatum in.