Venster sluiten

Het ingrediënt

Bakpoeder bevordert het rijzen. Het helpt het deeg dus in volume toe te nemen door koolzuurgas vrij te geven en zo te zorgen voor smeuïge en luchtige gebakjes en biscuitjes.

Kwaliteit en selectie bij Kinder

De bakpoedersoorten die Kinder gebruikt voor de wafeltjes en het biscuitgebak in Kinder Melkschijfje en Kinder Délice, zijn natriumbicarbonaat en ammoniumcarbonaat: eenvoudige en alledaagse ingrediënten die we ook in onze eigen keuken terugvinden.

Wist je dit al?

Als je al lange tijd natriumbicarbonaat liggen hebt en niet weet of het nog werkzaam is, kun je dit nagaan met een klein experiment. Doe een theelepeltje natriumbicarbonaat in kokend water: als het onmiddellijk opbruist, is het nog actief. Zakt het naar de bodem zonder op te lossen, dan is het gewoon natriumcarbonaat geworden.

Onze ingrediënten

De beschreven kenmerken betreffen de ingrediënten op zich. In het eindproduct kunnen de eigenschappen variëren afhankelijk van het recept, de dosering en het productieprocedé.

Beste ouders,

Wij hebben deze site gecreëerd zodat Kinder dichter zou staan bij u en uw gezin. Om u gerust te stellen hebben wij ervoor gezorgd dat uw kinderen enkel toegang krijgen tot deze pagina's met uw goedkeuring.

Dit is de reden waarom u gevraagd wordt uw geboortedatum in te voeren.

Wij gebruiken cookies om het surfen te verbeteren, analyseren of personaliseren. Door verder te surfen op deze website, aanvaardt u onze cookies. Indien u deze niet wenst te aanvaarden, dient u uw instellingen aan te passen of deze site te sluiten. Gelieve ons cookie beleid te raadplegen voor meer informatie.

Om deze site te bezoeken moet u 12 jaar of ouder zijn of de toestemming van een ouder hebben gekregen.

Voer een geldige geboortedatum in.