Venster sluiten

Het ingrediënt

Vetstoffen of lipiden zijn samen met koolhydraten en eiwitten de drie macro-elementen in de voeding die essentieel zijn voor ons lichaam. We noemen ze macro-elementen omdat ze, in tegenstelling tot micro-elementen (vitamines en mineralen), talrijk aanwezig zijn in ons voedingspatroon en energie leveren.
Er zitten meer bepaald twee soorten vetstoffen in onze voeding: dierlijke vetten uit voedingsstoffen van dierlijke oorsprong, zoals vlees, vis, eieren, melk en melkderivaten, en plantaardige vetten uit bijvoorbeeld oliehoudende vruchten en zaden, groenten en graangewassen.
Bij de bereiding van zijn recepten gebruikt Kinder voornamelijk plantaardige vetten, zoals oliën, vetstoffen of cacaoboter, terwijl boter het enige vet van dierlijke oorsprong is in onze ingrediënten.
Belangrijk om te weten is ook dat de recepten van Kinder geen gehydrogeneerde vetten bevatten.

Kwaliteit en selectie bij Kinder

De smaaknuances en verschillende texturen van de Kinder-recepten zijn zo talrijk dat het moeilijk is om voor elk product uit te leggen hoe we het resultaat bereiken waar iedereen zo dol op is.
Een van de geheimen van deze variatie is ongetwijfeld de voortdurende zoektocht naar een optimaal evenwicht tussen de natuurlijke vetstoffen in de ingrediënten zoals melk, cacao en hazelnoten, en de vetstoffen die met zorg worden toegevoegd.
De specialisten van Kinder bestuderen die mengelingen tot in de kleinste details en combineren de verschillende eigenschappen van de vetstoffen optimaal, om er mee voor te zorgen dat onze recepten bijzonder knapperig of juist heerlijk smeuïg worden, met een nog romigere vulling.
Vaak zijn die combinaties precies uitgekiend om de ingrediënten en hun smaak beter te vermengen en zo de juiste smaaknuance te verkrijgen: de fijne toets van een vetstof kan bijvoorbeeld meer uitgesproken smaken verzachten en een recept in zijn geheel verfijnen.
Het doel van al dat precisiewerk is telkens weer hetzelfde: de perfecte harmonie vinden tussen textuur en smaak, want dat is waarom iedereen zo dol is op onze recepten.
Natuurlijk is dat onderzoek niet mogelijk zonder een strenge selectie vooraf van de grondstoffen. De specialisten van Kinder kiezen de vetstoffen volgens strikte kwaliteitsnormen: de beste weerstand tegen oxidatieprocessen en een optimale stabiliteit van smaak en textuur tijdens de volledige 'levensduur' van een product. Verder gaan ze na of de vetstoffen altijd de juiste kenmerken en eigenschappen hebben voor de bereiding van de complexe en unieke recepten die ontstaan uit de vakkennis van Kinder.
Naast cacaoboter gebruikt Kinder in zijn recepten de volgende plantaardige vetstoffen: 

Wist je dit al?

Boter was in de Oudheid al een heel geliefd voedingsmiddel. Plinius de Oudere, Romeins schrijver en wetenschapper, vermeldt het al als een 'verfijnd voedingsmiddel van de barbaarse volkeren'. In het Italië van het begin van de twintigste eeuw kochten rijke families in het zuiden van het land boter uit het noorden om zich hiermee te onderscheiden van eenvoudigere families die alleen olijfolie gebruikten.

Onze ingrediënten

De beschreven kenmerken betreffen de ingrediënten op zich. In het eindproduct kunnen de eigenschappen variëren afhankelijk van het recept, de dosering en het productieprocedé.

Beste ouders,

Wij hebben deze site gecreëerd zodat Kinder dichter zou staan bij u en uw gezin. Om u gerust te stellen hebben wij ervoor gezorgd dat uw kinderen enkel toegang krijgen tot deze pagina's met uw goedkeuring.

Dit is de reden waarom u gevraagd wordt uw geboortedatum in te voeren.

Wij gebruiken cookies om het surfen te verbeteren, analyseren of personaliseren. Door verder te surfen op deze website, aanvaardt u onze cookies. Indien u deze niet wenst te aanvaarden, dient u uw instellingen aan te passen of deze site te sluiten. Gelieve ons cookie beleid te raadplegen voor meer informatie.

Om deze site te bezoeken moet u 12 jaar of ouder zijn of de toestemming van een ouder hebben gekregen.

Voer een geldige geboortedatum in.