Venster sluiten

Het ingrediënt

De cacaoboom, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, komt overal in de tropen voor en brengt vruchten voort (peulen) die eruit zien als langwerpige meloentjes. In de vrucht zitten tientallen dikke zaden die, zodra ze gefermenteerd en gedroogd zijn, de befaamde cacaobonen worden. De bonen worden verwerkt tot cacaomassa, cacaoboter en cacaopoeder, die de basis vormen voor tal van heerlijke recepten.

De botanische naam van cacao zegt al veel over zijn eigenschappen: 'Theobroma cacao' is Grieks en betekent 'voedsel voor goden'. Cacao is befaamd om zijn lekkere smaak. Misschien is dat de reden waarom jong en oud overal ter wereld zo dol zijn op dit lekkere ingrediënt.

Kwaliteit en selectie bij Kinder

Slechts 30% van de wereldproductie beantwoordt aan de vereisten van Kinder voor zijn producten: de cacao moet afkomstig zijn uit West-Afrika of Ecuador. Net zoals bij alle landbouwproducten kunnen bepaalde kenmerken van de oogst van jaar tot jaar variëren. Daarom controleert Kinder voortdurend de mix van de cacaobonen, om altijd het kwaliteitsniveau en de unieke smaak te garanderen die zo kenmerkend zijn voor Kinder Chocolate. Dat is echter niet alles: de kwaliteit van de cacao varieert ook in de loop van het seizoen. Zo koopt Kinder voornamelijk cacao van de hoofdoogst, die van betere kwaliteit is.

Na een eerste fermentatie- en droogfase in het gebied van oorsprong ondergaat de cacao de volgende bewerkingen in onze fabrieken: reinigen, branden, malen, onttrekken van cacaoboter en cacaomassa, en verpulveren. Dit alles zorgt ervoor dat Kinder Chocolate altijd de versheid, het aroma en de kwaliteit biedt die je kent en waar je van houdt.

Voor Kinder en Ferrero, is niet alleen de kwaliteit van de cacao een prioriteit. Even belangrijk voor ons is dat we de boeren helpen om de nodige deskundigheid en knowhow te verwerven voor een milieuvriendelijke cacaoteelt en om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Wist je dit al?

De eerste cacaotelers waren de Maya's. Zij gebruikten de bonen voor verschillende doeleinden: godsdienstige rituelen, geneeskunde, wisselgeld. Een cacaoboon had de waarde van vier maïskolven, en met honderd bonen kon je een kano kopen!

Onze ingrediënten

De beschreven kenmerken betreffen de ingrediënten op zich. In het eindproduct kunnen de eigenschappen variëren afhankelijk van het recept, de dosering en het productieprocedé.

Beste ouders,

Wij hebben deze site gecreëerd zodat Kinder dichter zou staan bij u en uw gezin. Om u gerust te stellen hebben wij ervoor gezorgd dat uw kinderen enkel toegang krijgen tot deze pagina's met uw goedkeuring.

Dit is de reden waarom u gevraagd wordt uw geboortedatum in te voeren.

Wij gebruiken cookies om het surfen te verbeteren, analyseren of personaliseren. Door verder te surfen op deze website, aanvaardt u onze cookies. Indien u deze niet wenst te aanvaarden, dient u uw instellingen aan te passen of deze site te sluiten. Gelieve ons cookie beleid te raadplegen voor meer informatie.

Om deze site te bezoeken moet u 12 jaar of ouder zijn of de toestemming van een ouder hebben gekregen.

Voer een geldige geboortedatum in.